­ BAHAR SALATASI | Kültür Portalı

Bahar Salatası - Bitlis

Bahar Salatası Mazlemeleri Nelerdir
  • 250 g yarpuz (su nanesi)
  • 250 g yığınç (ısırgan otu)
  • 5-6 adet yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
  • 3 adet yumurta
Bahar Salatası Nasıl Yapılır
 
Yarpuz ve ısırgan otu ayıklanıp yıkandıktan sonra avuç içinde sıkılarak sudan arındırılır. Doğranan yeşil soğan ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Sunum tabaklarında üzerine haşlanmış yumurta dilimleri eklenip sunulur.
 
Kaynak: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi. 
Görüntülenme Sayısı : 1    Eklenme Tarihi : 17 Aralık 2025 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 17 Aralık 2025 Çarşamba