Bahar Salatası - Bitlis
Bahar Salatası Mazlemeleri Nelerdir
- 250 g yarpuz (su nanesi)
- 250 g yığınç (ısırgan otu)
- 5-6 adet yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
Bahar Salatası Nasıl Yapılır
Yarpuz ve ısırgan otu ayıklanıp yıkandıktan sonra avuç içinde sıkılarak sudan arındırılır. Doğranan yeşil soğan ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Sunum tabaklarında üzerine haşlanmış yumurta dilimleri eklenip sunulur.
Kaynak: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
bahar salatası
Görsel Sahibi: Geçmişten Günümüze Bitlis Mutfağı, Derleyen, Cesim Çelebi.
Salatalar ve Turşular
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1
Eklenme Tarihi :
17 Aralık 2025 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Aralık 2025 Çarşamba