Buğday Çorbası - Hakkari
Buğday Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg dövülmüş buğday
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 baş soğan
- Yeteri kadar et suyu
- İstenilen baharatlar
- Tuz
Buğday Çorbası Nasıl Yapılır
Buğday önceden pişirilir. Un yağda kavrularak buğdayın içine dökülür. Üzerine rendelenmiş soğan, tuz ve istenilen baharatlar eklenir. Et suyu ilave edilerek pişirilir.
Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Buğday Çorbası
Görsel Sahibi: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4121
Eklenme Tarihi :
07 Şubat 2017 Salı
Güncellenme Tarihi :
14 Nisan 2023 Cuma