­ BUĞDAY ÇORBASI | Kültür Portalı

Buğday Çorbası - Hakkari

Buğday Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1/2 kg dövülmüş buğday
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 baş soğan
  • Yeteri kadar et suyu
  • İstenilen baharatlar
  • Tuz

Buğday Çorbası Nasıl Yapılır

Buğday önceden pişirilir. Un yağda kavrularak buğdayın içine dökülür. Üzerine rendelenmiş soğan, tuz ve istenilen baharatlar eklenir. Et suyu ilave edilerek pişirilir.

Kaynak: Hakkari İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4121    Eklenme Tarihi : 07 Şubat 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Nisan 2023 Cuma