Pancar Diblesi - Ordu
Pancar (Kara Lahana) Diblesi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 2 bağ Pancar
- 3-4 adet orta boy soğan
- 1 fincan sıvıyağ
- 1 su bardağı pirinç
- tuz
- karabiber
Pancar Diblesi Nasıl Hazırlanır?
Pancar temizlenip yıkanır. İnce kıyılır, kaynamış suyun içerisine önce rengi kararmaması için tuz ilave edilir. Yıkanmış ve kıyılmış pancar kaynayan suya atılır. Bir taşım kaynadıktan sonra pirinç ilave edilir. Pancar ve pirinç birlikte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınarak süzgeçten süzülür. Soğumaya bırakılır, diğer tarafta sıvıyağ tencere konulur, ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Suyu iyice süzülmüş pancarlar ilave edilir. Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılarak pişirilir.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Pancar (Karalahana) Diblesi
Görsel Sahibi:
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6118
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2019 Cuma