Saray Helvası - Bolu
Saray Helvası Malzemeleri Nelerdir
- 125 g margarin
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 kahve fincanı antep fıstığı
Saray Helvası Nasıl Yapılır
Bir tencere de eritilen margarinin içine un eklenip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kavurulur. Un kavrulunca tencere ocaktan alınıp, pudra şekeri ilave edilir. Pudra şekeri ile un karıştırılıp iyice yedirilir. Helva tekrar ocağa alınıp 6 dakika pişirilip ocağın altı kapatılır. Bir tepsinin içine dökülen helva kaşık yardımı ile tepsiye yayılır. Üzeri antep fıstığı ile süslenerek baklava şeklinde kesilip soğuyunca servis yapılır.
Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Bolu Geleneksel Mutfak
saray helvası
Görsel Sahibi: Bolu Valiliği arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
18543
Eklenme Tarihi :
25 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
27 Nisan 2022 Çarşamba