­ ÜZÜMLÜ KABAK HOŞAFI | Kültür Portalı

Üzümlü Kabak Hoşafı - Bolu

Üzümlü Kabak Hoşafı Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g balkabağı
  • 100 g kuru üzüm
  • 500 g şeker
  • 2 litre su

Üzümlü Kabak Hoşafı Nasıl Yapılır

Balkabağı küp küp doğranır. Üzümler yıkanır. Bir tencerede tüm malzemeler şekerle birlikte kaynatılır. Soğuk servis yapılır. 

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3327    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 27 Nisan 2022 Çarşamba