­ BÖRÜLCE KÖFTESİ | Kültür Portalı

Börülce Köftesi - Çanakkale

Börülce Köftesi Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı börülce
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı

Börülce Köftesi Nasıl Yapılır

Börülce, aldığı kadar suyla orta ateşte 1 saat haşlandıktan sonra süzülür. Bir kapta börülce, nane, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve domates ile karabiber, kekik, pul biber, tuz, un yoğrularak, harç elde edilir. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır Harçtan 1 yemek kaşığı malzeme alınarak, kızdırılmış zeytinyağına koyulur. Yayvanlaşması için üstüne kaşıkla bastırılır. Pembeleştiğinde alt-üst edilerek pişirilir ve servis edilir.

Kaynak: Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Kültürü Arşivi

Çanakkale Gelenekel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3835    Eklenme Tarihi : 25 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 29 Haziran 2022 Çarşamba