­ BULGURLU MEYHANE PİLAVI | Kültür Portalı

Bulgurlu Meyhane Pilavı - Kilis

Bulgurlu Meyhane Pilavı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım kg yağsız kuşbaşı et
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bulgurlu Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır

Et ile yağ bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğan ilave edilerek sararıncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Üzerine 5 su bardağı su, tuz eklenerek düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et ve 4 su bardağı et suyu teflon tencereye alınır. Su kaynayınca domates, biber salçası, karabiber ve bulgur ilave edilir. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınarak 10 dakika dinlendirilir. Karıştırılarak servis tabağına alınır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 1810    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Aralık 2023 Salı