Bulgurlu Meyhane Pilavı - Kilis
Bulgurlu Meyhane Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım kg yağsız kuşbaşı et
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Bulgurlu Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır
Et ile yağ bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğan ilave edilerek sararıncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Üzerine 5 su bardağı su, tuz eklenerek düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et ve 4 su bardağı et suyu teflon tencereye alınır. Su kaynayınca domates, biber salçası, karabiber ve bulgur ilave edilir. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınarak 10 dakika dinlendirilir. Karıştırılarak servis tabağına alınır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
BULGURLU MEYHANE PİLAVI
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1882
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Aralık 2023 Salı