Etli Yaprak Sarması Malzemeleri Nelerdir (6-8 kişilik)
- 1 kg asma yaprağı
- 2,5 su bardağı bulgur
- 500 g kıyma (yağlı tercih edilir)
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İç yağ (İşkembenin etrafını saran dantel görünümlü yağ, Gömlek yağı da denir)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
- 2,5 su bardağı su
Etli Yaprak Sarması Nasıl Yapılır
Asma yaprağı taze ise 3-4 dakika haşlanır. Salamura ise geceden suya ıslatılıp, sabaha kadar bekletilir, sarma yapılmadan önce 6-8 dakika haşlanır. Bulgur bir kaba konulur. 1 bardak kaynamış su dökülür, üzeri kapatılır, 3 dakika beklemeye bırakılır. Salça, tuz, karabiber, kıyma, sıvı yağdan oluşan karışım harmanlanarak iç malzemesi hazırlanır. Yaprak iç malzemesiyle sarılır, tencereye muntazam dizilir. Üstüne iç yağ serilir. 1,5 bardak kaynamış su, sarmaların üzerine dökülür, kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Suyu azaldıkça pişinceye kadar sıcak su ilave edilir. Yoğurtla servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak