­ HAMEYLİ TATLISI | Kültür Portalı

Hameyli Tatlısı - Çankırı

Hameyli Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Bir fiske tuz
  • Aldığı kadar un
  • Nişasta
  • Ceviz içi

Terbiyesi İçin:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

Üzeri İçin:

  •  250 g tereyağı

Hameyli Tatlısı Nasıl Yapılır

Süt, yoğurt, yağ, yumurta, sirke ve un ile hamur yoğrulur, kırk paziye ayrılır. Her bir pazi tek tek nişasta ile açılır, örtülerin üzerinde hafif kurutularak üst üste konur. Kare şeklinde kesilir ve her karenin ortasına dövülmüş ceviz eklenir. Son olarak muska şeklindeki katlanır. Tereyağı eritilip içine bir bardak zeytinyağı eklenip tatlının üzerine kaşık ile dökülür. Tatlımız fırında altı ve üstü nar gibi kızarana kadar pişirilir. Ardından tatlı soğuk olacak şekilde üzerine ılık şerbet dökülür.

Görüntülenme Sayısı : 3710    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2014 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Ekim 2025 Pazartesi