­ SARIMSAKLI ET | Kültür Portalı

Sarımsaklı Et - Çankırı

Sarımsaklı Et Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg yağsız et
  • 1 kg küçük soğan
  • 100 g sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Salça
  • Karabiber
  • Pul biber

Sarımsaklı Et Nasıl Yapılır

Kuşbası doğranmış et, suyla 15 dakika haşlanır. Haşlanan et alınarak yağ ve sıcak su ile yarım saat kadar pişirilir. Pişen et; üzerine doğranmış soğan, salça, tuz ve kabukları soyulmamış sarımsak dişleri konarak tekrar pişirilir ve servis yapılır.

Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü

Çankırı Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 23814    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Temmuz 2022 Perşembe