­ YAZMA ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

Yazma Çöreği - Çankırı

Yazma Çöreği Malzemeleri Nelerdir

  • yarım paket yaş maya
  • 6 su bardağıı un
  • aldığı kadar su
  • 1 tatlı kasığı tuz
  • istediğiniz kadar ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yazma Çöreği Nasıl Yapılır

Una tuz, maya ilave edilerek su ile yumuşak hamur yoğrulur. 15 pazı yapılarak bol unla mayalanması beklenmeden hemen açılır. Açılan her pazı yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve üzeri yağlanır. Üç-dört pazıda bir ceviz konulur. Bittikten sonra kare olarak kesilir ve üstü yağlanır. 20 dakika kadar mayalanması için bekletildikten sonra fırında 200 derecede pişirilir.

Kaynak: Çankırı Belediyesi Yayınları (2007), Çankırı Yöresi Yemek Kültürü

Görüntülenme Sayısı : 9391    Eklenme Tarihi : 27 Aralık 2012 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Ağustos 2022 Çarşamba