Mısır Unu Yağlaşı - Ordu
Mısır Unu Yağlaşı İçin Gereli Malzemeler Nelerdir?
- 2 kase su
- 3 tahta kaşık dolusu fırınlanmış mısır unu
- terayağı
- tuz
- beyaz peynir ve ya çökelek
Mısır Unu Yağlaşı Nasıl Hazırlanır?
Bir Tencerede su kaynatılır, tuz ilave edilir. Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş katılır, topaklanmaması için düzenli bir şekilde kıvamına gelene kadar karıştırılır.İçine peynir ilave edilip tekrar karıştırılır. Servis yapılacak kaba alınır. Ayrı bir kapta tereyağ mısır unu yağlaşının üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Mısır Unu Yağlaşı
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
17190
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
27 Mayıs 2019 Pazartesi