­ MISIR UNU YAĞLAŞI | Kültür Portalı

Mısır Unu Yağlaşı - Ordu

Mısır Unu Yağlaşı İçin Gereli Malzemeler Nelerdir?

  • 2 kase su
  • 3 tahta kaşık dolusu fırınlanmış mısır unu
  • terayağı
  • tuz
  • beyaz peynir ve ya çökelek

Mısır Unu Yağlaşı Nasıl Hazırlanır?

Bir Tencerede su kaynatılır, tuz ilave edilir. Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş katılır, topaklanmaması için düzenli bir şekilde kıvamına gelene kadar karıştırılır.İçine peynir ilave edilip tekrar karıştırılır. Servis yapılacak kaba alınır. Ayrı bir kapta tereyağ mısır unu yağlaşının üzerine gezdirilir. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 17190    Eklenme Tarihi : 20 Ağustos 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mayıs 2019 Pazartesi