Bakla Tarator - Denizli
Bakla Tarator Malzemeleri Nelerdir
- 500 g bakla
- 500 gr süzme yoğurt
- 1 tane büyük soğan
- Yarım bağ dereotu
- Yarım bağ maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Bakla Tarator Nasıl yapılır
Bakla temizlenir, yıkanır ve doğranır. Bir tencerede tuzlu suda haşlanır. Piştikten sonra süzülür. Boş bir kaba alınır. Ayrı bir tavada yağ kızdırılır, soğanlar doğranıp içine atılır ve kavrulur. Kavrulan soğanın içine salça ve kırmızıbiber koyulur. Ocağın altı kapatılır, içine maydanoz ve dereotu koyulur. Bir tabakta yoğurt sarımsakla birlikte ezilir. Tavada kavrulan soğan, salça karışımı ile birleştirilir. En son yoğurtlu salçalı bu karışım sosu baklanın üzerine dökülür.
Tarif: Raziye KURTULDU Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
bakla tarator
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4207
Eklenme Tarihi :
25 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
04 Kasım 2022 Cuma