­ SIVAMA | Kültür Portalı

Sıvama - Denizli

Sıvama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg kuzu kaburga
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • ½ çay bardağı sıvı yağ

Sıvama Nasıl Yapılır

I ½ çay bardağı sıvı yağla tencerenin alt kısmı yağlanır. Bir sıra et, bir sıra baharat karışımı döşenir. Üstüne bir bardak sıcak su ilave edilir. Tencereyi kapatılır, hamur yapılan unla tencere kapağının çevresi kaplanır. Odun ateşinde ya da çok kısık ateşte 3 saat pişirilir.

 

Görüntülenme Sayısı : 2181    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Eylül 2022 Perşembe