­ TOPAL BÖRÜLCE ÇORBASI | Kültür Portalı

Topal Börülce Çorbası - Amasya

Topal Börülce Çorbası Malzemeleri Nelerdir 

  • 1 su bardağı topal börülce
  • 1 baş soğan
  • 1 çay bardağı kakırdak (Küp şeklinde doğranmış koyun kuyruğu kavrularak yağından ayrıştırılır, havanda ezilerek tuz ilave edilir) 
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yarma

Topal Börülce Çorbası Nasıl Yapılır

Küp şeklinde doğranmış soğanlar sıvı yağda kakırdak ilave edilerek kavrulur. Diğer tarafta bol suda haşlanmış yarma ve börülceler haşlama suyu ile birlikte ilave edilir. Tuz atılır. Üzerine yağda kızdırılmış nane gezdirilip servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5021    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı