Keşkek - Diyarbakır
                
                
                    Keşkek Malzemeleri Nelerdir
	- Kemikli et, kemik veya et kavurma
 
	- 2 su bardağı dövme
 
	- 1 çay bardağı nohut
 
	- 1 adet kuru soğan
 
	- 3 yemek kaşığı sade yağ
 
	- 1-2 adet domates
 
	- 2-3 adet sivri biber
 
	- Kişniş
 
	- Tuz
 
	- Pul biber
 
	- 1 yemek kaşığı domates salçası
 
Keşkek Nasıl Yapılır
Nohut ve dövme yıkanıp ıslatılır. Doğranmış soğan yağda kavrularak et veya kemik ilave edilir. Domates salçası, domates ve sivri biber katılarak iyice kavrulur. Karışıma ıslatılmış dövme, nohut ve 6-7 su bardağı su konulur. Tuz, kişniş ve pul biber ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse salçasız ve yağsız hazırlanıp et yerine kavurma katılabilir. Düdüklü tencere kullanılabilir.
                 
                
                    
                    
                        
                            
                            Etli Sebze Yemekleri
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4880   
                            Eklenme Tarihi :
                                18 Şubat 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                22 Kasım 2022 Salı