Mezgit Tava - Düzce
Mezgit Tava Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg mezgit
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 250 g mısır unu
- 1 yemek kaşığı buğday unu
- Yeteri miktar tuz
Mezgit Tava Nasıl Yapılır
İlk olarak mezgitler parmak yardımıyla temizlenerek yıkanır, süzülür ve tuzlanır. Geniş bir tepside mısır unu ve buğday unu karıştırılır. İçerisine süzülen mezgitler ilave edilerek iyice una bulanır. Daha sonra yağsız tava ocağa alınarak 10-15 saniye ısıtılır. Ardından undan çıkarılan balıklar silkelenerek kuyrukları iç tarafa gelecek şekilde çarkıfelek formunda dizilir ve tavanın kenarından yağ gezdirilerek üç dakika kızartılır. Ters düz edilen balıkların diğer yüzü de 2 dakika kızartılarak servis edilir.
Hazırlanış Süresi; 30 dakika, 3 posiyon
Not: Mezgitin genel olarak tavada kızartılması tercih edilmelidir. Parçalanmaması için de iyice kızartılmalıdır.
Mezgit Tava
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Mezgit Tava
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Mezgit Tava
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Mezgit Tava
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Mezgit Tava
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4005
Eklenme Tarihi :
06 Kasım 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe