Fındık Şekerlemesi - Düzce
Fındık Şekerlemesi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg iç fındık
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Fındık Şekerlemesi Nasıl Yapılır
İç fındık kavrulup soğutulduktan sonra üzerindeki kabukları temizlenir. Daha sonra 1 su bardağı şekerle 1 su bardağı su kaynatılarak koyu kıvamlı şerbet hazırlanır. Hazırlanan şerbetin içerisine fındıklar ilave edilir. Ateşten alınan karışım soğuyana ve şerbet şekerlenene kadar sürekli karıştırılır. Şekerlenen fındık ayrı bir yerde soğumaya bırakılır. İsteğe bağlı olarak gıda boyası eklenerek renklendirilebilir.
Hazırlanış Süresi; 15-20 dakika 10 kişilik
Bu tarif Akçakoca Tarihi Mahalle Çalışma Grubu katkılarıyla hazırlanmıştır.
Fındık Şekerlemesi
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Fındık Şekerlemesi
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Fındık Şekerlemesi
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7056
Eklenme Tarihi :
09 Şubat 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe