Ekşi Erikli Yoğurt (Abhosa Sızbal) - Düzce
Ekşi Erikli Yoğurt (Abhosa Sızbal) Malzemeleri Nerlerdir
- 2 kg yoğurt
- ½ kg ekşi erik
- 3 yemek kaşığı buğday unu
- 2 yemek kaşığı yemeklik acıka
- 1 demet taze soğan
- 1 demet taze kişniş
Ekşi Erikli Yoğurt (Abhosa Sızbal) Nasıl Yapılır
İlk olarak yarım kilogram ekşi erik bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan erikler daha sonra ayrı bir kaba alınır. İçine üç yemek kaşığı un ilave edilir ve pişirilir. Erikle beraber pişen un süzgeçten geçirilir. Bu şekilde çekirdeklerinden ayrılır. Hazırlanan erik sosuna yemeklik acıka ve yoğurt ilave edilerek birlikte karıştırılır. İnce olarak doğranmış taze soğan ve kişniş sosa katılır.
Hazırlama Süresi; 30 dakika 6-8 kişilik
Kaynak: Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri Kitabı
Ekşi Erikli Yoğurt Abhosa Sızbal
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ekşi Erikli Yoğurt Abhosa Sızbal
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8650
Eklenme Tarihi :
29 Mart 2019 Cuma
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe