Isırgan Otu Çorbası - Düzce
Isırgan Otu Çorbası için 4-6 kişilik malzeme listesi ve tarif bilgileri aşağıdadır.
Isırgan Otu Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg ısırgan otu
- 2 çorba kaşığı mısır unu
- 3 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri miktar sıcak su
Isırgan Otu Çorbası Nasıl Yapılır
Isırgan Otu Çorbası 30 dakikada hazırlanır. İlk olarak ısırganlar temizlenir ve yıkanır. Üstünü geçecek miktarda bol su ve bir miktar tuz ilave edilerek 10 dakika kadar haşlanır ve süzülür. Bir tencerede sıvı yağ ile dövülmüş sarımsak sotelenir. Kırmızı toz biber ve süzülen ısırgan otları da eklenerek iyice kavurulur. Ardından bir su bardağı sıcak su ve iki çorba kaşığı mısır unu ilave edilerek pişirilir. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tahta bir kepçenin sırtıyla veya blender yardımıyla ezilerek servis edilir.
Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Isırgan Otu Çorbası
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Isırgan Otu Çorbası
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Isırgan Otu Çorbası
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
40607
Eklenme Tarihi :
06 Kasım 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Ekim 2023 Perşembe