Etli Pilav - Ankara
                
                
                    Etli Pilav Malzemeleri Nelerdir
	- 2 kg pirinç
 
	- 500 g parça haşlanmış et
 
	- 200 g tereyağı
 
	- 1 çay bardağı sıvı yağ
 
	- 1 çay bardağı şehriye
 
Etli Pilav Nasıl Yapılır
Pirinçler ayıklanıp, bir kaba konulur. Üzerine biraz tuz ilave edilerek sıcak su ile ıslatılıp 2-3 saat bekletilir. Yayvan bir kaba tereyağı ve sıvı yağ konulup, eritilir. Şehriyeler de eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra pirinçler süzülüp yıkanır. Şehriyenin üzerine pirinçler konulur, kısık ateşte kavrulur. Yağı çekene kadar 20 dakika kavrulur. Daha sonra pirinçlerin üzeri örtülecek şekilde sıcak su konulup altı kısılır ve demlenmeye bırakılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Etli pilav
                                            Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        4609   
                            Eklenme Tarihi :
                                08 Ocak 2013 Salı   
                            Güncellenme Tarihi :
                                25 Ocak 2022 Salı