Babikko - Erzincan
Babikko Malzemeleri Nelerdir
• 1 litre süt
• 2 su bardağı yoğurt
• 3 yemek kaşığı tuz
• 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
• Un
• 250 g tereyağı
Babikko Nasıl Yapılır
Süt, eritilmiş tereyağı, tuz ve un karıştırılarak katı bir hamur yoğrulur. Daha sonra 4 bezeye bölünür. Diğer yanda 250 g tereyağı eritilir. Bezeler tepsi büyüklüğünde açılır ve her bir beze 4 yemek kaşığı tereyağı ile yağlanır. Yağlanan hamurlara kete şekli verilerek fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Soğuyan babikko keteleri halbur ya da rondo yardımıyla ufaltılır. Artan tereyağımız büyükçe bir tencereye alınır, üzerine ufalanmış babikko keteleri dökülerek güzelce kavrulur. Servis tabağına alınır. Üzerine hafif sulandırılmış yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir.
babikko
Görsel Sahibi: Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1999
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
29 Ağustos 2025 Cuma