Amasya Boranisi - Amasya
Amasya Boranisi Malzemeleri Nelerdir
- 6 yumurta
- 1 su bardağı süzme yoğurt (katık)
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
Amasya Boranisi Nasıl Yapılır
Yoğurt 1 çay bardağı suyla yumuşatılır. Sarımsak ince ince kıyılır. Nane ilave edilir. 4 su bardağı su kaynatılır. İçine tuz, bir çay kaşığı sirke ilave edilir. Yumurtalar tek tek kaynayan suya kırılır kevgirle servis tabağına alınır. Bütün yumurtalar pişirildikten sonra yoğurtlu harç üzerine dökülür. Soğuk servis yapılır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Borani
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5626
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı