İç Pilav - Amasya
İç Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı pirinç
- 1 baş kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 g koyun karaciğeri
- Tuz, yenibahar, karabiber
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı tereyağ
İç Pilav Nasıl Yapılır
Sıvı yağ içerisinde soğan kavrulur. Üzerine fıstık ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Tuz ilave edilir. Bir başka kapta karaciğer tavla zarı büyüklüğünde doğranır, kavrulur. Kuş üzümleri ilave edilir. Pilav yapılacak tencerede 1,5 su bardağı su içersine tereyağ katılarak kaynatılır. Ayıklanmış yıkanmış pirinç, kavrulmuş soğan, fıstık ve ciğerler ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Pilav haline geldikten sonra ocak kapatılıp demlemeye bırakılır. 20 dakikalık demleme sonunda karabiber ve yeni bahar katılarak tahta kaşığın sapıyla karıştırılır. Servise hazırdır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya İç Pilav
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6891
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba