Amasya Kabak Kabuklu Pilav - Amasya
Kabak Kabuklu Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 4 adet kabak
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 baş soğan
- 200 g kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz - Su
Kabak Kabuklu Pilav Nasıl Yapılır
Kabaklar yıkanır, kurulanır. Kabukları boyuna şerit halinde kalınca kesilir. Kibrit çöpü kalınlığında doğranır. Yağda soğan ve kıyma kavrulur. Doğranmış kabak kabukları ilave edilerek hoplatılarak soldurulur. Tencerenin ortası açılarak (ayıklanıp, yıkatılmış ve ıslatılmış) pirinç, tuz ilave edilir. Üzeri kapatılır. 1 çay bardağı sıcak su pirinçlerin üzerine eklenir. Kısık ateşte pişirilen pilav 20 dakika demlenmeye bırakılır, üzerine karabiber ekilerek servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Kabak Kabuklu Pilavı
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5343
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
08 Aralık 2021 Çarşamba