Patatesli Kaygana Malzemeleri Nelerdir (4-6 Kişilik)
- 500 g patates
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Patatesli Kaygana Nasıl Yapılır
Kabukları soyulmuş, yıkanmış patatesler bir kap içine rendelenir. Kıyılmış maydanoz, un, tuz, yumurta ve baharatları katılıp kaşıkla ezerek karıştırılır. Tavaya yağ koyarak, kızdırılır. Karışım kızgın tavaya konulup bir tarafı kızarınca diğer tarafı çevrilip kızartılır.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak