­ ARPANA (FARFANA) | Kültür Portalı

Arpana (Farfana) - Artvin

Arpana Malzemeleri Nelerdir

Arpana (farfana) Artvin bölgesinde özellikle Yusufeli'nde düğünlerde yapılan ikramlık bir yemektir.

  • 200 g kavurma
  • 2 su bardağı Yusufeli pirinci
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su

Arpana Nasıl Yapılır

Tereyağı ve sıvıyağ tencereye alınıp eritlir, üzerine yıkanmış pirinçler ilave edilir. Kavrulan pirinçlerin üzerine suyu ve tuzu eklenip pişmeye bırakılır. Piştikten sonra demlenmeye bırakılır. Kavurma bir tavada yağını bırakana kadar kavrulup pilavın üzerine serilir.

Görüntülenme Sayısı : 8    Eklenme Tarihi : 08 Ekim 2025 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Ekim 2025 Çarşamba