Arpana (Farfana) - Artvin
Arpana Malzemeleri Nelerdir
Arpana (farfana) Artvin bölgesinde özellikle Yusufeli'nde düğünlerde yapılan ikramlık bir yemektir.
- 200 g kavurma
- 2 su bardağı Yusufeli pirinci
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
Arpana Nasıl Yapılır
Tereyağı ve sıvıyağ tencereye alınıp eritlir, üzerine yıkanmış pirinçler ilave edilir. Kavrulan pirinçlerin üzerine suyu ve tuzu eklenip pişmeye bırakılır. Piştikten sonra demlenmeye bırakılır. Kavurma bir tavada yağını bırakana kadar kavrulup pilavın üzerine serilir.
Pilavlar ve Makarnalar
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8
Eklenme Tarihi :
08 Ekim 2025 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Ekim 2025 Çarşamba