Tavuk Göveç - Denizli
"Tavuk Güveç" olarak bilinen Tavuk Göveç için 4 kişilik malzeme listesi ve hazırlanışı ile ilgili bilgiler aşağıdadır. "Göveç" sözcüğü, Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü'nde güveç kelimesi ile aynı "içinde yemek pişirilen toprak kap" anlamına sahip olup, Denizli Çal ilçesinde kullanılmaktadır.
Tavuk Göveç Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet patates
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 100 gr sıvı yağ
Tavuk Göveç Nasıl Yapılır
Tüm malzemeler doğranarak gövece konur. Diğer tarafta salça ve yağ kavrulur. Gövecin içindeki malzemelerin üzerine dökülür. Fırın veya ocakta düşük ateşte pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Metin MEMECİ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Tavuk Göveç
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5675
Eklenme Tarihi :
23 Şubat 2013 Cumartesi
Güncellenme Tarihi :
22 Eylül 2022 Perşembe