Aside - Nevşehir
Aside Malzemeleri Nelerdir
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 3 Yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı pekmez
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı su
Aside Nasıl Yapılır
Tereyağ eritilir, un eklenir orta ısıda ara sıra karıştırılarak pembeleştirilir. Ayrı bir kapta şeker, pekmez ve su karıştırılır. Kavrulmuş una eklenir ve karıştırarak kaynatılır. Tahin kıvamında bir tatlı elde edilir kaselere dökülür. Üzerine ceviz serpilir, ılıkken servis yapılır. Not: Arzu edilirse hiç şeker koymadan sadece pekmezle de yapılır.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3563
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Mayıs 2025 Çarşamba