Erişte - Kırıkkale
Erişte Malzemeleri Nelerdir
- 40 yumurta
- Yumurtaların yarısı kadar su
- 2 su bardağı dolusu tuz
- 10 kg un
Erişte Nasıl Yapılır
Yumurta, su ve tuz derin bir kapta iyice çırpılır. Un bu karışıma yavaş yavaş ilave edilir. Çok sert bir hamur yoğrulur. Hamur 1,5-2 saat dinlendikten sonra yumak büyüklüğünde bezeler alınarak nemli bir bezin içerisinde saklanır. Bezeler oklava yardımı ile kibrit çöpü kalınlığında açılır, açılan hamur bez örtüler üzerinde kurumaya bırakılır. Nemini çeken hamurlar üçer üçer üst üste konur. Önce ortadan ikiye bölünür. Hamurlar üst üste getirilir. Altı parça olan hamur 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Kesilen parçalar güneşte kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra bez torbalara doldurularak kış yiyeceği olarak saklanır.
Kırıkkale Geleneksel Mutfak
erişte
Görsel Sahibi: Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4829
Eklenme Tarihi :
25 Aralık 2012 Salı
Güncellenme Tarihi :
10 Ocak 2024 Çarşamba