Bakla Fava - İstanbul
Bakla Fava Malzemeleri Nelerdir
- 250 g iç bakla
- 1 adet küçük boy havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1/2 demet dereotu
- 1 adet limon
Bakla Fava Nasıl Yapılır
Baklalar iyice yıkanır ve tencereye alınır. Doğranmış havuç, sarımsak ve soğan ilave edilir. Karışımı 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde biriken köpükler bir kevgir yardımı ile alınır. Zeytinyağı ilave edilerek kaynatmaya devam edilir. Çırpma teli ile püre haline gelene kadar sık sık karıştırılır. Doğranmış dereotu eklenir. Suyunu çektikten sonra püre haline gelen karışım yayvan bir tepsiye dökülür ve soğumaya bırakılır. Kare veya baklava dilimi şeklinde kesilir, üzerine limon suyu ve zeytinyağı dökülerek servis edilir.
Bakla Fava
Görsel Sahibi: İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6648
Eklenme Tarihi :
20 Aralık 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
15 Ağustos 2023 Salı