­ ŞİBİT TATLISI (ŞEPİT) | Kültür Portalı

Şibit Tatlısı (Şepit) - Ankara

Şibit Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

  • Yarım kilogram un
  • Aldığı kadar su
  • Tuz

Şurubu için:

  •  3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı

Şibit Tatlısı nasıl Yapılır

Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Nemli bezin altında 10 dakika dinlendirilir. İki eşit parçaya bölünür her bir parça yufka kalınlığında açılır, sac üzerinde hafifçe pişirilir. Tencerede kaynatılan su ve şekere eritilmiş tereyağı eklenerek hazırlanan şuruba baklava şeklinde kesilen hamur katılır. Fazla beklemeden içinden alınarak servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Ankara Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 15638    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Ocak 2022 Salı