Şibit Tatlısı (Şepit) - Ankara
Şibit Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
- Yarım kilogram un
- Aldığı kadar su
- Tuz
Şurubu için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 125 gram tereyağı
Şibit Tatlısı nasıl Yapılır
Un, su ve tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Nemli bezin altında 10 dakika dinlendirilir. İki eşit parçaya bölünür her bir parça yufka kalınlığında açılır, sac üzerinde hafifçe pişirilir. Tencerede kaynatılan su ve şekere eritilmiş tereyağı eklenerek hazırlanan şuruba baklava şeklinde kesilen hamur katılır. Fazla beklemeden içinden alınarak servis yapılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Ankara Geleneksel Mutfak
Şibit tatlısı
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15638
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı