Bazlama - Kırıkkale
Bazlama Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı (400 ml) ılık su
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı (300-400 gr) un
Bazlama Nasıl Yapılır
Unun ortası açılır. Maya kabartılır ve unun içine dökülür. İçine tuz ve yumurta ilave edilir ve kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Mayalanması için bir süre bekletilir. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alınıp, elle şekillendirilerek sacda pişirilir. Tereyağı ve peynirle servis yapılır.
Bazlama
Görsel Sahibi: Bazlama
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4023
Eklenme Tarihi :
25 Aralık 2012 Salı
Güncellenme Tarihi :
06 Ekim 2025 Pazartesi