Beypazarı Kuşbaşılı Güveç - Ankara
Beypazarı Kuşbaşılı Güveç Malzemeleri Nelerdir
- 4 kg kuşbaşı et
- 1 kg pirinç
- ½ kg tereyağı
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Alabildiği kadar su
Beypazarı Kuşbaşılı Güveç Nasıl Yapılır
Kabukları soyulan ve küp küp doğranan domatesler, halka halka doğranan sivri biberler ile birlikte güvecin içine konur. Üzerine etler ve 10 su bardağı su ilave edilir Güvecin ağzı kapatılarak hararetli fırına sürülür. Etler piştikten sonra başka bir kaba alınır. Güvecin içine önceden sıcak suda bekletilmiş pirinç ilave edilir. Tuz da konarak üstü kapatılır, fırına sürülür. 10-15 dakika sonra güvecin üzeri açılarak etler pilavın üzerine döşenir. 5-10 dakika daha fırında tutulur. Tekrar güvecin ağzı sıkıca kapatılarak pilavın demlenmesi sağlanır. Servise hazır hale gelir. Not: Yaklaşık 8 cm derinliğinde 50 cm çapında “güveç” adı verilen toprak kaplarda pişirilir.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Beypazarı kuşbaşılı güveç
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
21109
Eklenme Tarihi :
04 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı