Lokur - Karaman
Lokur Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 150 g tereyağı
- 25 g maya
- Yeterli miktarda un
Lokur Nasıl Yapılır
Bütün malzemeler karıştırılır ve sert bir hamur elde edilerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurumuzu birer cm. çubuklar yapılır ve kesilir. Hamurumuzu keserken döndererek kesmeliyiz ki lokurlar şekilli olsun, 180 derece sıcaklıktaki fırında kızartılır. Karaman'da hacılarımız hacıdan veya umreden geldiklerinde misafirlere hurma ile birlikte lokur ikram edilir.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset
Lokur
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
12461
Eklenme Tarihi :
16 Ocak 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Kasım 2023 Çarşamba