Gendime Çorbası - Erzincan
Gendime Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 2 su bardağı yarma (kırık gendime)
- 200 g kemikli et
- 2 kase yoğurt
- 200 g taze fasulye
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- Yeşil soğan
- Dereotu
- Maydanoz
- Nane
Gendime Çorbası Nasıl Yapılır
Taze fasulyeler küçük küçük doğranır. Yıkanan gendimeler, fasulye ve kemikli et ile birlikte tencereye alınır. Üzerini aşacak kadar su eklenir. Gendimeler pişene kadar haşlanır (suyu çekildikçe sıcak su ilave edilir). Diğer yanda ince doğranmış soğanlar tereyağında kavrulur. Pembeleştikten sonra ince doğranmış yeşil soğan eklenir.Küp doğranmış domates ve nane de eklenir. Haşlanan gendimenin üzerine bu karışım ilave edilir. 20 dakika kaynatılır. Yoğurt çırpılarak çorbaya eklenir. Yarım saat dinlendirildikten sonra maydanoz ve dereotu eklenir. Küçük küçük doğranmış kuru nane serpilerek servis edilir.
Gendime Çorbası
Görsel Sahibi: Erzincan İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
55
Eklenme Tarihi :
23 Eylül 2025 Salı
Güncellenme Tarihi :
06 Ekim 2025 Pazartesi