Buğday Diş (Top-Göce) Tarhana - Isparta
Buğday Diş Tarhana Malzemeleri Nelerdir
- 3,5 kg çekilmiş buğday (yarma)
- 3 kg süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı tuz
- 4 litre su
Buğday Diş Tarhana Nasıl Yapılır
4 litre su ve 2 kg yoğurt ayran kıvamına getirilir. Buğday ilave edilerek ocakta karıştıra karıştıra kaynatılır. Lapa kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişmesine yakın tuzu eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kalan yoğurtla birlikte yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak şekil verilir, temiz bezlerin üzerine serilerek 2-3 günde kurutulur.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Buğday Diş (Top- Göce) Tarhana
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10017
Eklenme Tarihi :
30 Mart 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
07 Temmuz 2023 Cuma