Bulgur Çorbası - Edirne
Edirne’nin Meriç ilçesi ve civar köylerinde sıkça yapılan bu çorba, özellikle besleyiciliği ve kolay yapılabilir olması sebebiyle tercih edilen bir çorbadır.
Bulgur Çorbası Malzemeleri Nelerdir
• 150 g ince bulgur
• 1 orta boy soğan
• 2 adet domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2,5 lt su
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• Tereyağı
• Tuz
• Karabiber
• Kuru nane
Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır
Soğan ince yemeklik doğranır. Domates rendelenir. Bulgurlar soğuk suda bir iki tur hızlıca yıkanır. Çorbanın yapılacağı tencereye ayçiçek yağı ilavesi ile soğanların rengi dönene kadar kavrulur. Salça ilavesi yapılarak salça kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edilir. Domates rendesi eklenir ve bir iki tur çevrilir. Su ilavesi yapılarak suyun kaynaması beklenir. Suyun kaynamasıyla birlikte bulgur ilavesi yapılır. Tuz ve karabiber eklenir ve bulgur pişene kadar kaynatılır. Tereyağında nane yakılarak, bir dilim limon ile birlikte servis edilir.
Şefin Notu: İsteğinize göre çorbaya et suyu, tavuk suyu ya da sebze suyunu da yarı yarıya ölçülendirerek kullanabilirsiniz.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
86
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2025 Salı
Güncellenme Tarihi :
13 Ağustos 2025 Çarşamba