­ BEZELYE KIZARTMASI | Kültür Portalı

Bezelye Kızartması - Giresun

Bezelye Kızartması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kg bezelye
  • 3 adet yumurta
  • 1 fincan mısır unu
  • 1 fincan buğday unu
  • Tuz
  • Az tereyağ ve fındık yağı

Bezelye Kızartması Nasıl Yapılır

Bezelyeler ayıklanır, yıkanır ve haşlanır. Derin bir kaba alınır. Üzerine yumurtalar kırılır. Mısır ve buğday unu, tuz ilave edilerek harmanlanır. Kızgın tavada az fındık yağı ile alt üst edilerek her iki tarafıda pembeleşinceye kadar kızartılır. Sıcak servis yapılır.

KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 4861    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 14 Mart 2023 Salı