Bezelye Kızartması - Giresun
                
                
                    Bezelye Kızartması Malzemeleri Nelerdir
	- 1 kg bezelye
 
	- 3 adet yumurta
 
	- 1 fincan mısır unu
 
	- 1 fincan buğday unu
 
	- Tuz
 
	- Az tereyağ ve fındık yağı
 
Bezelye Kızartması Nasıl Yapılır
Bezelyeler ayıklanır, yıkanır ve haşlanır. Derin bir kaba alınır. Üzerine yumurtalar kırılır. Mısır ve buğday unu, tuz ilave edilerek harmanlanır. Kızgın tavada az fındık yağı ile alt üst edilerek her iki tarafıda pembeleşinceye kadar kızartılır. Sıcak servis yapılır.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Bezelye Kızartması
                                            Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        5849   
                            Eklenme Tarihi :
                                26 Mart 2018 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                14 Mart 2023 Salı