­ BULGURLU UĞMAÇ ÇORBASI | Kültür Portalı

Bulgurlu Uğmaç Çorbası - Zonguldak

Bulgurlu Uğmaç Çorbası

 

Bulgurlu Uğmaç Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

50 gr ince bulgur

200 gr un

400 ml süt

650 ml su

5 gr kuru nane

60 gr tereyağı

5 gr ince kıyılmış maydanoz

3 gr dağ kekiği

20 gr kiren ekşisi

Tuz

 

Bulgurlu Uğmaç Çorbası Nasıl Hazırlanır?

 Unu ve ince bulguru 150 ml su ile iyice yoğurunuz. Küçük misketler şeklinde yuvarlayınız..

 Bir tencerede suyu bir miktar tuz ekleyerek kaynatınız.

 Kaynamakta olan suya hamur misketlerini karıştırarak ekleyiniz ve pişinceye kadar kaynatınız.

 İçine sütü ilave ediniz. 10 dk kaynatınız ve maydanozu ekleyip altını kapatınız.

 Kızgın bir tavada tereyağını koyun ve üzerine kuru naneyi kekiği koyup hemen ateşten alınız.

Çorbayı tabağa alınız ve üzerine bir yemek kaşığı tereyağlı naneyi koyunuz.

 Üstüne az kiren ekşisi gezdirin ve servis yapınız.

 

Kaynak: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı

Görüntülenme Sayısı : 4963    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi