Çalça Çorbası - Kocaeli
Çalça Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 250 g hindi eti
- 2-3 tane karabiber
- 2 tane defne yaprağı
- 1 tane çarliston biber
- 1 tane kırmızı biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- 1 lt süt
Çalça Çorbası Nasıl Yapılır
Tencerenin içinde 2 diş sarımsak, yıkanmış hindi eti ve defne yaprağı 2 su bardağı su ile haşlanır. Başka bir tencerede 2 kaşık un ile 2 kaşık margarini meyane yapılır. Beyaz et suyu (hindi) ilave edilir, süt eklenir ve sürekli karıştırılır. Küçük bir tavada doğranıp kavrulan biberler çorbaya ilave edilir. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra sıcak servis yapılır.
Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
çalça çorbası
Görsel Sahibi: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5654
Eklenme Tarihi :
13 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
26 Şubat 2024 Pazartesi