­ ÇALÇA ÇORBASI | Kültür Portalı

Çalça Çorbası - Kocaeli

Çalça Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 250 g hindi eti
  • 2-3 tane karabiber
  • 2 tane defne yaprağı
  • 1 tane çarliston biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 lt süt

Çalça Çorbası Nasıl Yapılır

Tencerenin içinde 2 diş sarımsak, yıkanmış hindi eti ve defne yaprağı 2 su bardağı su ile haşlanır. Başka bir tencerede 2 kaşık un ile 2 kaşık margarini meyane yapılır. Beyaz et suyu (hindi) ilave edilir, süt eklenir ve sürekli karıştırılır. Küçük bir tavada doğranıp kavrulan biberler çorbaya ilave edilir. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra sıcak servis yapılır.

Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5719    Eklenme Tarihi : 13 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 26 Şubat 2024 Pazartesi