Calla - Karaman
Calla Malzemeleri Nelerdri
- 1 kilo kuşbaşı et kuzu eti
- 8 adet patlıcan
- 5 adet domates
- 10 adet sivri biber
- 3 adet soğan
- 2 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı karabiber
- 1 tatlı karşılığı pul biber
Calla Nasıl Yapılır
Toprak bir güveç içerisine kuşbaşı kuzu eti yerleştirilir. Et üzerine isteğe göre doğranmış patlıcanlar konur. Patlıcanların üzerine doğranmış soğan sarımsak sivri biber ve dilimlenmiş domatesler yerleştirilir. Yağ tuz ve karabiber ilave edilip 2 su bardağı su konup orta hararetli fırında veya ocakta üzeri kapalı olarak yaklaşık 2 saat pişirilir.
Kaynak: İncekara, H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri. Karaman. Komsan Ofset
Karaman Geleneksel Mutfak
Calla fotoğrafının sahibi H.İbrahim İNCEKARA
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
33431
Eklenme Tarihi :
31 Aralık 2012 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
25 Ekim 2023 Çarşamba