­ HAŞHAŞLI GEVREK | Kültür Portalı

Haşhaşlı Gevrek - Isparta

Haşhaşlı Gevrek Malzemeleri Nelerdir                               

4 Kişilik – Hazırlama Süresi: 15 dakika – Pişirme Süresi: 10 dakika

  • 1 kg un
  • Aldığı kadar su
  • Tuz
  • Aldığı kadar haşhaş

Haşhaşlı Gevrek Nasıl Yapılır

Un, su ve tuz ile yufkalık hamur yoğrulur. Bezelere ayrılarak dinlendirilir. Her bir bezenin içine 1 avuç haşhaş ilave edilerek yoğrulur. Yufkadan biraz kalın şekilde açılan hamur, pişirilmek üzere sacın üzerine konulur. Üzerine haşhaş serpilir, gevrek bir şekilde pişince alınır. Soğuyunca parça parça koparılarak yenilir.  

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 3313    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 07 Temmuz 2023 Cuma