Çılbır (Çilbir) - Isparta
Çılbır Malzemeleri Nelerdir (4-6 kişilik)
- 5 adet yumurta
- 1 kase ezilmiş süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı kızartılmış kaymak yağı
- Su
- Tuz
Çılbır Nasıl Yapılır
Yumurtalar, bozuk çıkma durumuna karşı başka bir kaba dağıtmadan kırılır. Küçük bir tavaya su konur ve yeterli miktarda tuz ekilerek kaynatılır. Kaynayan suya yumurtalar katılarak pişirilir, yoğurdun kesilmemesi için biraz soğutulur. Bir tabak içerisine dizilen pişmiş yumurtaların üzerine ezilmiş süzme yoğurt dökülüp, kızartılmış kaymak yağıyla süslenerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Çılbır (Çilbir)
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3323
Eklenme Tarihi :
19 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
07 Haziran 2023 Çarşamba