Çökelekli Yaprak Sarma  - Denizli
                
                
                    Çökelekli Yaprak Sarma Malzemeleri Nelerdir
	- 750 g bağ yaprağı
 
	- 2 su bardağı bulgur
 
	- Yarım demet dereotu
 
	- 4 adet taze soğan
 
	- 200 g çökelek
 
	- Sıvı yağ
 
	- Tuz
 
	- Karabiber
 
Çökelekli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır
İlk olarak tavada yağ ile küçük küçük doğranmış taze soğanlar, dereotu, tuz ve karabiber pişirilir. Üzerine bulgur eklenir ve kavrulur. Onun üzerine çökelek eklenir. Bağ yaprakları haşlanır. Hazırlanan iç ile yapraklar tek tek sarılıp, bir tencereye döşenir. Tenceredeki sarmaların üzerine yağ gezdirilir. Üzerine 2 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzeri limon, dereotu ve maydanoz ile süslenir. SERVİS: Soğuk ya da sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Nesrin BOSTANCI Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
 
 
 
 
 
 
                 
                
                    
	
                        
                        
                            
                                    
                                        
                                        
                                            
Çökelekli Yaprak Sarma
                                            Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
                                        
                                    
                                
                         
                        
                        
                    
 
                    
                        
                            
                            Dolmalar ve Sarmalar
                        
                        
                     
                    
                    
                    
                        BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
                        
                     
                 
                
                
             
            
            
                
                    Görüntülenme Sayısı :
                        8374   
                            Eklenme Tarihi :
                                25 Şubat 2013 Pazartesi   
                            Güncellenme Tarihi :
                                23 Ekim 2025 Perşembe