Buğulama - Kilis
Buğulama Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg ebegümeci (kömeç)
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Buğulama Nasıl Yapılır
Bir tepside bulgur, tuz, kırmızı biber karıştırılır. Ebegümeci ayıklanır, yıkanır, ince ince doğranır. Çelik bir tencereye önce bir kat ebegümeci yerleştirilir. Üzerine 2 avuç bulgur serpilir. Bu işleme bulgur ve ebegümeci bitinceye kadar devam edilir. Soğan ince ince doğranır. Zeytinyağında sarartılır. Tencerenin üzerine dökülür. Üzerine 2 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse kaynarken sıcak su ilave edilir) Ateşten alınır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
BUĞULAMA
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2012
Eklenme Tarihi :
16 Kasım 2023 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Aralık 2023 Salı