­ ÇÖKELEKLİ BÖREK (MAFİŞ) | Kültür Portalı

Çökelekli Börek (Mafiş) - Malatya

Çökelekli Börek Malzemeleri Nelerdir

  • 1 kase çökelek
  • 1 demek maydanoz
  • 1 adet  orta boy kuru soğan

Çökelekli Börek Nasıl Yapılır

Bahdeniz (maydanoz) ve soğan çökeleğin içine doğranır, karıştırılır. Ele yapışmayan bir hamur yoğrulur, bezelere ayrılır. Ekmek tahtası üzerinde oklava ile yufka açılır. Hazırlanan içten yufkanın arasına düzlenir ve yufka ortadan ikiye katlanır, kenarları tırnakla bastırılarak kapatılır. Ekmek sacı üzerinde pişirilir. Ya da saç üzerinde pişirilmek istenmiyorsa tavada yağ yakılır ve hazırlanan börekler yağda kızartılarak da yenilir.

Görüntülenme Sayısı : 1353    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Temmuz 2024 Salı