Çökelekli Börek (Mafiş) - Malatya
Çökelekli Börek Malzemeleri Nelerdir
- 1 kase çökelek
- 1 demek maydanoz
- 1 adet orta boy kuru soğan
Çökelekli Börek Nasıl Yapılır
Bahdeniz (maydanoz) ve soğan çökeleğin içine doğranır, karıştırılır. Ele yapışmayan bir hamur yoğrulur, bezelere ayrılır. Ekmek tahtası üzerinde oklava ile yufka açılır. Hazırlanan içten yufkanın arasına düzlenir ve yufka ortadan ikiye katlanır, kenarları tırnakla bastırılarak kapatılır. Ekmek sacı üzerinde pişirilir. Ya da saç üzerinde pişirilmek istenmiyorsa tavada yağ yakılır ve hazırlanan börekler yağda kızartılarak da yenilir.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1353
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
23 Temmuz 2024 Salı