­ NEVŞEHİR MANTISI | Kültür Portalı

Nevşehir Mantısı - Nevşehir

Nevşehir Mantısı Malzemeleri Nelerdir

  • 2 adet ekmek hamuru 
  • 25 g margarin
  • 250 g kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım kilo yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Nevşehir Mantısı Nasıl Yapılır

Soğanlar soyulup ince ince doğranır. Bir tavada margarinin yarısını eritilip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurulur. Kıyma eklenip karıştırılır ve suyunu salıp çekinceye kadar sotelenir. Salça, tuz, karabiber eklenip 5 dakika daha kavurulur. Tava ocaktan alınır. Ekmek hamurunun bir tanesi unlanmış zemine alınıp merdane ile 25-30 santim çapında açılır. Hazırlanan iç malzemenin yarısı hamura yayılır ve rulo halinde sıkıca sarılır. Aynı işlem diğer hamura da yapılır. Rulolar 2 santim eninde dilimlenerek yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürülür. 180 derecede 25 dakika pişirilir. Tepsi fırından alınır. Mantı servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Kalan margarin kızdırılıp pul biber ilave edilir.  Yağı yoğurdun üzerine gezdirilir ve sıcak olarak servise sunulur. 

Nevşehir Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8710    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2025 Çarşamba