Cırık Tatlısı - Kastamonu
Cırık Tatlısı Malzemeleri Nelerdir
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2 paket yaş maya
- aldığı kadar su
- 3 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- yarım limon suyu
Cırık tatlısı Nasıl Yapılır
Katı olmayan bir hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur beş dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan önce suya batırılan kaşıkla, küçük yuvarlaklar koparılıp, kızgın ve bol yağda kızartılır. Diğer tarafta şerbet içim için gereken malzeme bir tencerede hazırlanır, yağdan çıkarılan cırıklar hemen soğuk şerbete atılır. Çok fazla bekletilmeden servis yapılır.
Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.
Devrekani Cırık Tatlısı
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Devrekani Cırık Tatlısı
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9642
Eklenme Tarihi :
20 Eylül 2022 Salı
Güncellenme Tarihi :
12 Aralık 2022 Pazartesi