­ CIRIK TATLISI | Kültür Portalı

Cırık Tatlısı - Kastamonu

Cırık Tatlısı Malzemeleri Nelerdir

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2 paket yaş maya
  • aldığı kadar su
  • 3 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • yarım limon suyu

Cırık tatlısı Nasıl Yapılır

Katı olmayan bir hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur beş dakika dinlendirilir. Dinlenen hamurdan önce suya batırılan kaşıkla, küçük yuvarlaklar koparılıp, kızgın ve bol yağda kızartılır. Diğer tarafta şerbet içim için gereken malzeme bir tencerede hazırlanır, yağdan çıkarılan cırıklar hemen soğuk şerbete atılır. Çok fazla bekletilmeden servis yapılır.

Kaynak: Ağız Tadıyla Kastamonu Mutfağı, Kastamonu Valiliği Yayınları, 2009.

Görüntülenme Sayısı : 9642    Eklenme Tarihi : 20 Eylül 2022 Salı    Güncellenme Tarihi : 12 Aralık 2022 Pazartesi