­ DÖĞME ÇORBASI | Kültür Portalı

Döğme Çorbası - Malatya

Döğme Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 veya 2 su bardağı dövülmüş yarma
  • 1 su bardağı ak nohut
  • 1 su bardağı kara nohut
  • 1 avuç mercimek
  • Yağ
  • Un
  • Reyhan
  • Tuz

Döğme Çorbası Nasıl Yapılır

Döğme yıkanır. Bir veya iki su bardağı döğme ak nohut ve kara nohutla karıştırılır. Bir avuç mercimek eklenir. Pişmeğe bırakılır. Onlar pişerken ayrı bir tavada yağ eritilir. Yağda un kavut haline getirilir. Bu da kaynayan döğmeye katılır. Üç tane reyhan konulur, tuzu da atılarak pişirilir.

Görüntülenme Sayısı : 588    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 23 Temmuz 2024 Salı